28. 2. 2008

Modelka

Pracovala ako modelka, mala plné albumy krásnych fotiek z exotických miest, plné pery a ťažko sa s ňou komunikovalo. Poznáte to, občas si postavíte okrem vtáka aj nejaký ten cieľ, métu na dosiahnutie. Úspešne?

V tomto prípade nie. S Modelkou bolo veľmi náročné sa spojiť, málokedy chodievala na pokec v pravidelných intervaloch. Ak aj prišla, nikdy som nevedel ako dlho sa zdrží. Chatovala len so svojimi priateľmi, medzi ktorých som sa horko ťažko po pár mesiacoch dostal a mal som možnosť vidieť fotky z fotenia v Tokyu, Madride a podobných mestách, kde mali internet skôr ako my petrolejové lampy.

Typické nezáživné fotky plné lesku, umeliny, makeupu, šiat, ktorým nerozumiem a skenované stránky časopisov. Plavovláska, chudá, kozy ako lentilky pod kobercom, riť taká, že keby na sto korún sadla, tak jej 90 spod zadku vidno. Skrátka presne ten typ, čo keď sa kúpe, tak sa musí držať sprchy aby ju voda nestiahla. Ale... modelka, nedám si?

Odpovede som sa dočkal pomerne dosť rýchlo. Nedám. Nie som jej liga, ťažko sa k nej dostať a bla bla... fajn. Tak som napísal z iného nicku, vyššej ligy, kde mám lepšie fotky, prestížnejší život a vôbec – do Madridu chodím venčiť maximálne psa. Zabrala, cítil som naozaj „úprimný záujem“ o moju osobu. „Materiálna šľapka,“ pomyslel som si keď sa pýtala na auto.

Modelka nebola nejak extra chytrá, po pár týždňoch som prisľúbil, že mám cestu „okolo jej mesta“, tak sa zastavím. Sadol som na autobus, prešiel päť zastávok a nahodil som presne ten výraz tváre, aký mávajú ľudia po dlhých cestách. Nastavil som si pár budíkov na mobil, lesklé hodinky som pretrel hodvábnou handričkou a posadil sa v kaviarni, kde som objednal nejakú sračiu šťavu a tváril sa zaneprázdnene.

Modelka prišla trošku neskôr. Bola oblečená extrémne exoticky na tunajšie pomery. Na prvý pohľad fakt kus. Na druhý mi zaplo. Šaty z číňaku, vietnamesse jewerly, fake kabelka LV a kopec detailov, ktoré odhaľovali odkiaľ vietor fúkal. „Ahoj, ja som Maťa,“ prehlásila s prízvukom, ktorý bol síce neobvyklý, ale rozhodne sa nedotýkal svetového jazyka. „Haha, šak to dajaka nalpa zo Svidníka,“ pomyslel som si pri pozornom počúvaní jej „príbehov z fotenia“ a hlasu zafarbeného nešikovnou falošou.

Počas debaty mi pár krát „zazvonil mobil“, ale to som ani nedvíhal, len som odbíjal dôležitých ľudí, keďže bolo jasné, že Modelka je obyčajné dievča, ktoré si praje byť uznávané aspoň vo virtuálnom svete. Navyše nemá na nič čas, no keby som po ňu prišiel autom tam a tam a išli by sme trebárs do Auqaparku, tak by si ho snáď aj našla. Bleh. Rozlúčil som sa s ňou po pár sračích šťavách, ktoré som ako „high society guy s lesklými hodinkami“ samozrejme zaplatil a odprevadil som ju na autobus.

Aké z toho plynie ponaučenie priatelia? Netreba piť toľko sračích štiav, keď potom chcete navštíviť ďalšiu holku z pokecu. A teda – nikdy nevsádzajte na jednu kobylu.
Čítaj viac...

9. 2. 2008

Pokec heslá a fotky

Nesporne lákavá téma sa vracia. Dnes si porozprávame niečo o heslách a fotkách na pokeci, o holkách a ak budete dobrí, prezradím aj čosi viac ako som mal v úmysle. Článoček je to oddychový a písaný po tme, takže netrpezlivci preskočte na posledný odstavec.


Heslá
Hneď v úvode vás môžem ubezpečiť, že ak ste došli sem, tak sa nikdy nedostanete k heslám na pokeci v podobe akej ich hľadáte. Zadať do googlu „heslá na pokec“ a očakávať, že nájdete návod ako na to, je príšerné zmrdi. Načo vám je získanie hesla do albumu bez súhlasu majiteľa? Zvedavosť? Aj keby ste v ňom našli super babu s ktorou sa vidíte, ako v dôchodku žeriete čajové keksy na terase vášho rodinného domčeka pozerajúc sa na vnúčatá ako si režú tváre sklíčkom ktoré našli v piesku – nestane sa to vďaka ukradnutému heslu.

Uvedomme si, čo je to vlastne heslo. Je to niečo, čo stojí medzi vašou zvedavosťou a majiteľovou opatrnosťou. Kvôli čomu ste zvedaví ma nezaujíma, každý má svoj dôvod. Kvôli čomu je majiteľ opatrný? Zrejme nemá rád publicitu, cudzích ľudí ktorí si ho obzerajú, alebo iný dôvod. Takže riešenie na heslá znie celkom jednoducho – musíte sa stať „necudzím“ človekom :-)

To je rada od Pokecológa čo? Vari ste nečakali, že vám napíšem zoznam štyroch mnou používaných viet, ktoré zaberajú pri odhaľovaní hesiel. Dobre, tak aspoň jednu z nich: „Čo musím spraviť, ak by som sa chcel pozrieť do Tvojho albumu?“ Čuduj sa svete, taký čas človek dostane hotový návod ako na heslo...

Fotky
V živote človeka existujú dve fotografie na ktorých MUSÍ vyzerať dobre. A to maturita a svadba. Ak vyzerá niekto na fotke z tabla ako vyryhaný rezanec, alebo ako po dlhej chorobe, verte mi – nechcete vidieť ďalšie fotky. Samotný fakt, že na maturitnej fotke vyzerá niekto super, zrejme znamená, že je v reáli normálny. Ak je nevesta škaredá – ruky preč kúrnik! Buď sa vydávala kotná, alebo za nejakého slabomyseľného kremienka, ktorého by snáď donútila utierať si riť sklennou vatou.

Na fotkách pozor na úpravy, pokec je plný kvázi grafikov, ktorí pomáhajú šeredným škridliam dvihnúť sebavedomie úpravou fotky. Zväčša ide o neškodné šantenie, ale dievča ktoré je škaredé ako cesta do roboty a myslí si o sebe že je krásna ako ranné zore v Káčerove, zväčša nebýva ľahká korisť. Teda pokiaľ nemáte ešte nadupanejšie fotky. Ale to už sa strácame v umeline.

Fotky sú super. Dá sa na nich pozerať hodiny, môžu sa zväčšovať, dá sa o nich rozmýšľať. Od pózy foteného objektu, farebnosť, pozadie, obsah... fotky by mali vystihovať človeka tak ako on sám chce. Keď som krivooký kombajnista, tak sa predsa nesfotím pri žigulíku s kyticou všakže, pokiaľ nechcem ostatných klamať a lákať ich na falošnú nádej. Študovaním fotiek sa človek často dozvie viac ako pozeraním slov v profile, no na také niečo treba skúsenosti s ľuďmi, s fotografiou a tak...

Posledný odstavec
Nemám rád keď ma oslovia ľudia s otázkami typu „ako zbalím nejakú babu?“ alebo „ako získam jej heslo?“ Sú odvážni, že za mnou prichádzajú s takou somarinou? Nie, sú nevedomí. Ak by boli odvážni, tak si vezmú preháňadlo a prášky na spanie naraz...

Vy čo ste preskočili celý článok máte smolu, bol v ňom podrobný návod na získanie hesielok do albumčekov a rafinované tipy ako sa dostať k fotkám na pokeci. Vy poctivci, ktorí ste došli pri čítaní až sem, viete čo som chcel povedať. Ak chcete, budem v tom pokračovať niekedy nabudúce.

Predchádzajúce dumy
Čítaj viac...